Heerenveen en Omstreken

Dagtocht 8 november Mobach Open Huis

Op vrijdag 8 november a.s. is een dagtocht georganiseerd door de bloemschikstudiegroep ’t Frysk fjildboeket naar het “ open huis” bij Mobach Pottenbakkers in Utrecht, verzorgd door Berend Krottje

De kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers. Dit kan variëren van € 45,- tot € 55,- Dit is inclusief  de busreis en twee consumpties in de bus + koek, bezoek aan het tuincentrum “Vechtweelde”, bezoek aan Mobach, twee-gangendiner inclusief één drankje op de terugweg en de fooi voor de chauffeur. Eventuele dieetwensen opgeven bij aanmelding.

Vertrektijd E10 Hurdegaryp bushalte  -  07.45 uur , Leeuwarden, parkeerplaats Kalverdijkje- 08.00 uur, Grou, bushalte rotonde - 08.20 uur, Heerenveen, parkeerplaats t/o Mc Donalds-  08.35 uur, Meppel, parkeerplaats Mc Donalds - 09.05 uur.  Vertrek uit Utrecht om  16.30 uur, dineren bij Restaurant “Bosgoed” in  Wilp en hopen rond 21 uur in Leeuwarden te zijn. Aanmelding tot uiterlijk 25 oktober 2019 onder vermelding van de opstapplaats en telefoonnummer (mobiel) bij Janneke Veenstra via mail j.jannekeveenstra(at)gmail.com of tel.06 13487464

Floral Design Berend Krottje

Berend Krottje is al zijn hele leven onder de indruk van Mobach keramiek uit Utrecht. Het natuurlijk ogende keramiek is een uitdaging voor zijn creatieve plantaardige decoraties.  Mede door de tintelende glazuren lijken bloemwerken te versmelten met het keramiek.  

Speciaal voor dit open huis heeft Berend tientallen natuurlijke decoraties gemaakt. Hij heeft hierbij gezocht naar een organische verbinding met het keramiek. Ondersteund door ambacht is er een waar samenspel ontstaan in de Mobach toonzaal.  

Kom genieten en ervaar het ambachtelijk samenspel!  

Mobach keramiek       Kanaalweg 24 3526 KM Utrecht

 vrij.  8  nov.  13.00 – 17.00 uur - zat.  9  nov.  10.00 – 17.00 uur - zon. 10 nov. 10.00 – 17.00 uur 

www.mobach.eu www.berendkrottje.nl   /   Instagram: #bkfloraldsign

 

Het NNBE gaat door in 2020! Reserveer de datum van 14 maart! 

 

De opzet is net als in 2019. Er zijn 2 groepen: beginners en gevorderden -  Deelnemers beslissen zelf in welke groep ze mee willen doen - Er is één opdracht per groep -  De opdracht wordt op de dag zelf bekend wordt gemaak -  Alle materialen worden samen met de opdracht uitgereikt aan de deelnemers aan het begin van het evenement -  De Noord-Nederlandse kampioen bloemschikken wordt gekozen uit de deelnemers van de gevorderden door een professionele jury.

Locatie: Multifunctioneel Centrum De Wier in Ureterp. Contactadres NNBE.Groei@gmail.com