Heerenveen

Nieuwsbrief Groei & Bloei december 2019

Afdeling Heerenveen en Omstreken

Kerstdemonstratie bloemsierkunst

De  studieclub voor bloemsierkunst “De Guirlande” uit Assen organiseert op donderdag 12 december haar jaarlijks terugkerende demonstratie in kerstsfeer. De 16 leden van” De Guirlande” maken op deze avond een kerststuk. De bezoekers kunnen op deze avond vrij rondlopen om het maken van deze kunstwerken te bekijken en om vragen te stellen.  Zo kan er inspiratie opgedaan worden voor de komende feestdagen. Het thema van dit jaar is: “Fonkelende Sterren” . De  gemaakte  kunstwerken worden aan het eind van de avond verloot!  Iedereen is van harte welkom.

Onderhoud Gereedschap zaterdag 11 januari 2020 tussen 09.00 en 11.00 uur

Zoals ieder jaar is er ook nu weer gelegenheid om uw gereedschap schoon te maken, te slijpen of wat het dan ook maar nodig heeft. U kunt het zelf doen of u laten helpen door de vrijwilligers van Gered Gereedschap.  De kosten zijn € 3,- per persoon. Hiervoor mag u drie stuks gereedschap meenemen.

Het adres is Industrieweg 14-b, 8471 AD in Wolvega. Aanmelden kan bij Jannie Koster- van Leeuwen per mail jkvl@ziggo.nl

Open Tuinen Weekend(en)  - Fryslân iepenet syn tunen 2020.

Het Landelijk Open Tuinen weekend 2020 zal gehouden worden op 20 en 21 juni. Het afgelopen jaar hebben tuineigenaren van een aantal van onze Friese afdelingen op een zestal weekenden hun tuinen voor bezoek opengesteld. Ook het komend jaar komen er weer Open Tuin Weekenden. Het gaat om  23 en 24 mei -  20 en 21 juni (landelijk open tuinen weekend) - 4 en 5 juli - 25 en 26 juli en om  29 en 30 augustus.

Lijkt het u leuk om ook mee te doen met uw tuin of wilt u informatie, dan kunt u contact opnemen met Maaike Bijker. Opgave graag voor 1 januari 2020 via  mail: maaikebijker(at)kpnmail.nl

Het NNBE gaat door in 2020! Reserveer de datum van 14 maart!

De opzet is net als in 2019. Er zijn 2 groepen: beginners en gevorderden -  Deelnemers beslissen zelf in welke groep ze mee willen doen - Er is één opdracht per groep -  De opdracht wordt op de dag zelf bekend gemaakt -  Alle materialen worden samen met de opdracht uitgereikt aan de deelnemers aan het begin van het evenement -  De Noord-Nederlandse kampioen bloemschikken wordt gekozen uit de deelnemers van de gevorderden door een professionele jury.

Locatie: Multifunctioneel Centrum De Wier in Ureterp. Contactadres NNBE.Groei@gmail.com

Voor het aanmeldingsformulier: klik hier

Online bloemschikweek (Floral Art Week - Xmas Editio

Deze week geeft Groei & Bloei via Facebook en Instagram weer inspiratie voor de mooiste en leukste florale creaties voor de feestdagen. Een mooi kerststuk kan natuurlijk niet ontbreken op een feesttafel. Onder andere Dennis Lanzaat en Diny Blom laten zien hoe je de mooiste eyecathchers op tafel zet .

Op Groei.nl staan nieuwe werkbeschrijvingen zodat je meteen aan de slag kan! Veel maakplezier.