Diversen

Taartrecepten uit Papenburg

Tijdens de Tuinreis Groningen-Duitsland hebben we bij Anni Arns verrukkelijke taarten gegeten. Op veler verzoek hierbij haar (vertaalde) recepten.

* Frambozen-roomsoesjes-taart

Ingrediënten voor het deeg: 100 g boter, 100 g suiker, 2 eieren, 100 g bloem, 1 theelepel bakpoeder.

Maak hiervan een deeg, doe het in een springvorm en bak het deeg 20 minuten. Verdere ingrediënten: 2 bekertjes zure room, 2 bekertjes geklopte slagroom, 1 pakje Sahnesteif (= Klopvast van Dr. Oetker?), 100 g geleisuiker (2:1).

Roer hiervan een crème en breng een dun laagje aan op de afgekoelde cake.

Tot slot. Verdeel een pak met kleine roomsoesjes over de bodem en breng daarover de rest van de crème aan. Garneer met (bevroren) frambozen en breng daarover wat rode glazuur aan.

* Perentaart

250 g bloem, 1 theelepel bakpoeder, 100 g suiker, 1 ei, 1 blik peren op sap, instant puddingpoeder.

Hiervan een deeg kneden, aanbrengen in de bakvorm en bij de randen omhoog drukken.

De peren over de bodem verspreiden. Het perensap met puddingpoeder aandikken en over de peren verdelen.

3 eierdooiers, 80 g suiker, 1 bekertje Crème Fraîche, 1 pakje vanille suiker.

Het geheel door elkaar roeren.

Het eiwit van de 3 eieren opkloppen en daarna de crème en het eiwit over de peren verdelen.

Tot slot. De bakvorm afdekken en de taart 40-50 minuten in de oven bakken.

* Pruimentaart

500 g bloem, 250 g boter, 250 g suiker, 1 ei, 1 zakje vanillesuiker, 1 zakje (?) bakpoeder. Maken hiervan met de handen een kruimeldeeg. Verdeel 2/3 gedeelte over een bakplaat en druk het stevig.

250 g kwark, 30 g boter, 75 g suiker, citroenaroma, 1 eetlepel maïzena. Alles mixen en over het deeg verdelen.

Tot slot. Verdeel pruimen zonder pit en het restant van de kruimeldeeg. Dek de bakplaat af en bak de taart 50-60 minuten in de oven.

Viel Erfolg beim Backen und guten Appetit !

Liebe Grüße,

Anni Arns

meer
23
Jan
Koning Winter
23
Jan
GLASKUNST