Workshop Enten van fruitbomen

Datum:        zaterdag 7 maart

Tijd:            van 14:00 – ca 16:00 uur.

Om een appelboom te krijgen zou je een pitje in de grond kunnen drukken. Best kans dat zo'n pitje in het voorjaar opkomt. Over een jaar of tien heb je dan waarschijnlijk een boom van acht meter breed, met appels die lang zo lekker niet zijn als de appel die je destijds at.

Hoe kan dat?

In een appel-klokhuis zitten zo'n 6 pitten, die als ze de kans krijgen uit te groeien tot een appelboom, allemaal verschillende appels dragen. Om een identieke appelboom te krijgen, zul je hem moeten klonen. De makkelijkste manier hiervoor is het enten.

Dit doen we op onderstammetjes. Dit zijn bewortelde eenjarige boompjes, die je appelboom bepaalde eigenschappen

meegeven. Zoals bijvoorbeeld het niet te groot worden van een boom, zodat hij in elke tuin past.

In deze middag krijg je uitgebreide informatie, waarna je zelf aan de slag kunt om deze techniek onder de knie te krijgen.

Er zijn vele oude rassen appels, peren en pruimen beschikbaar om te enten!

De kosten bedragen € 15,00 voor leden van Groei&Bloei en € 17,50 voor niet-leden. Dit is exclusief de kosten van de enten (€ 2,00 per ent).

Het adres:

Tuincentrum Bos Tuin en Dier