Diversen

Ledenavond:  maandag 16 november 20.00-22.00 uur

Onderwerp:   Prairietuin…..een grote belofte voor de toekomst!

Door:           Lianne Pot

De bedoeling van een prairietuin in Nederland is dat die het hele jaar door aantrekkelijk is voor mens en dier, vol kleur en mooie vormen en met weinig onderhoud. Een uitgekiend systeem dat zich na verloop van tijd zelf in stand kan houden zonder mest of watergift. Dat levert een duurzame tuin op die vele jaren meegaat en in alle seizoenen mooi blijft. Een grote belofte voor de toekomst!

Lianne Pot is kweekster en ontwerpster en eigenaresse van Lianne’s Siergrassen in De Wilp: een kwekerij in siergrassen en prairieplanten met siergrassentuin en Prairietuin.  Ook maakt ze vele ontwerpen waarin siergrassen een grote rol spelen. Haar specialiteit: het maken van beplantingsplannen in Europese prairiesfeer.

De lezing gaat over de prairie in het algemeen en over een aantal prairietuinen in Duitsland. Vervolgens wordt met voorbeelden uit haar eigen prairietuin de verschillende manieren van toepassing van het begrip prairietuin uitgelegd. Ook de aanleg en onderhoud van een Prairietuin komen aan bod. Haar lezing wordt ondersteund door digitaal fotomateriaal met vele attractieve plaatjes en heel veel praktische informatie over de inrichting van prairiebeplantingen. Combinaties van (prairie)grassen en vaste planten op basis van vorm, hoogte of kleur komen aan bod, net als borderachtige prairiebeplantingen maar ook prairiebeplantingen in mixverband of in ‘drifts’. Er worden voorbeelden genoemd geschikt voor grotere én kleinere tuinen. 

Op de website www.siergras.nl of www.prairietuin.nl kunt u alvast een voorproefje nemen op de lezing.

Lianne Pot

meer

 

 

 

11
Sep
TOMATENOOGST
08
Sep
Zomerijver