Diversen

Excursie naar tuin  De Rike Ierde in Rottevalle en naar kwekerij Kabbes in Sumar

Donderdagmiddag 19 mei

 

Vaste bezoekers van de Groenmarkt in Nieuweschoot zullen Antsje Schaap van De Rike Ierde  wel kennen, achter haar kraam met keramiek en vaste planten.

Haar liefhebberstuin wordt gekenmerkt door een speelse beplanting die alle seizoenen voor zich laat spreken. In het voorjaar kleurige tulpen en in mei diverse soorten alliums. De verschillende borders zijn op een natuurlijke manier beplant en er wordt gestreefd naar een onderhoudsvriendelijke invulling. Veel hoge vaste planten, vaak prairieplanten, mengen zich met de diverse grassen en eenjarigen waardoor de borders een natuurlijke uitstraling hebben. Centraal gelegen is de sier-moestuin. Dit gedeelte wordt ieder jaar weer anders ingevuld. Deels experimenteel en een mix van mooi en lekker. Er worden niet-alledaagse groenten en kruiden geteeld in combinatie met eenjarigen en dahlia’s. Tevens is er een pompoenenveld waar verschillende soorten kalebassen en pompoenen worden gekweekt.

 

De entree is 2,50 euro en we worden daar om 14.00 uur verwacht.

Adres: De Rike Ierde. Efterwei 9, 9221 SK Rottevalle

Zie ook de website van Rondtuinen Friesland en Noordoostpolder.

 

Om 15.30 uur vertrekken we naar kwekerij Kabbes. Zie ook zijn website.

Brian Kabbes is bekend van zijn lezingen en publicaties. Met passie kan hij over de planten vertellen die  hij op zijn reizen gevonden heeft. Hij heeft een kleinschalige kwekerij met als doel het aanbieden en introduceren van bruikbare tuinplanten met een natuurlijk karakter. Er wordt milieuvriendelijk gekweekt zonder chemische bestrijdingsmiddelen.

Adres: kwekerij Kabbes, Jelke Sjoerdslaene 4, 9262 SL Sumar

U kunt zich voor deze excursie opgeven tot zondag 15 mei bij Hiltje Dekker. Mailadres is hiltje.dekker(at)home.nl . Graag ook telefoonnummer en woonplaats vermelden zodat we – zodra de deelnemerslijst bekend is – kunnen bekijken hoe we eventueel het beste met elkaar kunnen meerijden

meer

 

 

 

11
Sep
TOMATENOOGST
08
Sep
Zomerijver