Diversen

Dag naar Boskoop 11-06-16

Speciale excursie naar Boskoop

 

Op zaterdag 11 juni 2016, bij de start van Nationale Tuinweek, organiseert onze afdeling alleen voor eigen leden een prachtige dagreis per touringcar naar Boskoop tegen een sterk gereduceerde prijs. Laat deze mooie kans niet lopen!

 

Boskoop wordt ook wel “de grootste tuin van Nederland” genoemd. Als een groene oase tussen de oprukkende steden ligt in het hart van Zuid-Holland het grootste aaneengesloten bomenkwekerijgebied ter wereld met ongeveer 950 bedrijven.

Via Boskoop worden de tuinen en plantsoenen in binnen- en buitenland voorzien van planten. Het woord “boom” zet mensen weleens op het verkeerde been, maar in het kwekersdorp wordt zelfs het kleinste plantje zo aangeduid.

 

Programma

8.00 uur       Vertrek uit Heerenveen (locatie nader te bepalen)

10.00 uur     Aankomst in Boskoop. Allereerst brengen we een bezoek aan het boomkwekerijmuseum, waar men een goed beeld krijgt van 500 jaar boomgeschiedenis. Daar staat ook de koffie/thee voor ons klaar met een Boskoopse lekkernij.

Om ca. 11.45 vertrekken we daar weer.

12.00 uur     Rondvaart met gids langs de Boskoopse boomkwekerijen. De door een cateringbedrijf verzorgde picknickmanden met drankjes gaan mee aan boord.

13.30 uur     Bezoek aan Plantentuin en kwekerij Esveld. Vanaf 1865 al een familiebedrijf en daarmee één van de oudste kwekerijen van Nederland. Op ruim 4 hectare is het park Aceterum aangelegd waar wel 1000 verschillende esdoorns (acer) te zien zijn, evenals vele soorten Japanse Azalia’s en Enkiantus. Er is ook een kwekerij waar planten gekocht kunnen worden.

15.30 uur     Vertrek uit Boskoop

17.30 uur     Aankomst Heerenveen

 

Om de kosten hoef je het niet te laten. Slechts € 25,- per lid door een gulle sponsoring van het bestuur. Heb je zin om mee te gaan, meld je dan vlug aan bij Jannie Koster- van Leeuwen via de mail: jkvl(at)ziggo.nl. Aanmeldingen gelden op volgorde van binnenkomst.

 

 

meer

 

 

 

11
Sep
TOMATENOOGST
08
Sep
Zomerijver