Diversen

Excursie 20 juli gewijzigd in 21 juli!!

In verband met ziekte van en van de tuineigenaren in Wijnjewoude kan de excursie van 20juli a.s. niet doorgaan. Gelukkig is een andere tuineigenaar gevonden die haar tuin- ''de tuin van Geke Rook''- graag openstelt voor de liefhebber. Deze excursie vindt plaats op donderdag 21 juli om 14.00 uur. Adres: Barsbeek 23 - 8326 BM St. Jansklooster. De toegang is € 5,-, inclusief koffie/thee met wat lekkers.

Aanmelden tot 8 juli bij Hiltje Dekker, hiltje.dekker(at)home.nl of 0561 689066. Als u zich opgeeft per mail dan graag telefoonnummer en woonplaats er bij vermelden in verband met overleg over de mogelijkheid om eventueel samen te rijden naar St. Jansklooster.

Omschrijving van de tuin:

Een  uit oude stenen opgetrokken muur omsluit deze tuin die tegen een leemrug uit de ijstijd is aangelegd. Daardoor is er een hoogteverschil ontstaan met als resultaat dat je vanaf het terras een mooi uitzicht hebt over het natuurgebied De Wieden. Het is een romantische cottagetuin die bestaat uit een voor- en achtertuin met borders op kleur.  De beplanting is speels. Tussen de hagen en rondom een oude perenboom staan geurende rozen, clematissen, heesters, vaste planten en éénjarigen. Naast is het huis een kruidentuin met leifruit. ook is er nog een groentetuin op kleur. Overal staan bankjes om in alle rust te kunnen genieten van de natuur.  Onlangs is de tuin (3000 m2) ingrijpend veranderd en vereenvoudigd, waardoor hij onderhoudsarmer is geworden. 

meer

 

 

 

11
Sep
TOMATENOOGST
08
Sep
Zomerijver