Langer bloei in de tuin

Ledenavond:          Maandag 19 september

Onderwerp:           Langer bloei in de tuin

Door:                        Marcel Batist

Misschien herinnert u zich Marcel Batist nog van zijn leerzame lezing over fotograferen in de tuin, van enkele jaren geleden. Deze avond zal hij ingaan op de vele mogelijkheden om bloei in de tuin te spreiden over een langere periode. Dat kan met de keuze van vaste planten, maar ook door een verstandige keuze van éénjarigen.

In zes opeenvolgende thema’s zal hij laten zien welke mogelijkheden er zijn. De serie begint met éénjarigen die buiten het massaproduct vallen. U krijgt prachtige voorbeelden zien uit deze relatief onbekende plantengroep. Denk bijvoorbeeld aan de Salvia involucrata, Hibiscus trionum, Mirabilis jalapa enz. Daarna volgen de thema’s éénjarige inheemsen, éénjarige klimmers (als Mina lobata en Ipomoea indica), kuipplanten, knollen en bollen, potten, plantenbakken en baskets.

Het intensiever gebruik van bijzondere éénjarigen en kuipplanten in de borders leveren tot diep in oktober nog een fraai kleurenpalet op. De presentatie zit vol met bloemen close-ups, maar ook van de planten zélf. Tips en adviezen ondersteunen het unieke fotowerk.

Beleef in het voorjaar het plezier om plantjes voor jezelf te zaaien en op te kweken. De voldoening is groot en in combinatie met de “vaste border” zorgen zij voor een rijke en langdurige bloei in de tuin.