Passieavond voor en door leden

Dinsdag 25 oktober

Thecla van der Ham: Ontwerp en ontwikkeling van een bijzondere tuin

Ieke Schreuder: Flora en fauna van Nieuw Zeeland

Ontwerp en ontwikkeling van een bijzondere tuin

Thecla van der Ham

Een groot aantal van onze leden hebben de tuin van Thecla deze zomer al kunnen bewonderen tijdens de excursie naar Lytsewierrum in juni. Thecla zal u op onze passieavond laten zien hoe zij een woestenij in korte tijd omvormde tot een  prachtig lustoord. Aan de hand van veel foto’s zal ze het ontwerp en groeiproces bespreken. Voorwaar een boeiend en leerzaam verhaal.

Flora en fauna van Nieuw Zeeland

Ieke Schreuder

Herman Postma en Ieke Schreuder reisden in 2013 zeven weken door Nieuw Zeeland. Ze maakten kennis met de wondere flora en fauna van dit fascinerende land. De invloed van de Britse kolonisatie zo’n 200 jaar geleden heeft in sommige delen van dit land veel invloed op de natuur gehad. Naast een inheemse loopvogel scharrelden er ook heggemusjes en lijsters rond de camper. Na een urenlange tocht door regenwoud met gigantische bomen en varens volgde dan opeens een dorpje met prachtige Engels aandoende tuinen. Reis mee door deze interessante natuur.