Ledenavond:       Maandag 21 november

Onderwerp:         Tuinen in Wales en Schotland

Spreker:              Alie Stoffers

Niet zo lang geleden vertelde Alie Stoffers ons over haar prachtige tuin De Tuinerie . Nu zal ze ons meenemen naar beroemde en ook minder bekende tuinen in Schotland en Wales.

Twee tuinen in Wales, Powis Castle  en Bodnant Gardens, behoren tot de absolute wereldtop, waarvan de ligging van Powis Castle  werkelijk spectaculair te noemen is. De eeuwenoude topiary, de enorme historie die eruit spreekt maakt diepe indruk.
In Schotland zien we beelden van bekende tuinen zoals Kailzie Gardens, Crathes Castle, en Kinross House . Hier hebben vooral de hoger gelegen tuinen een relatief kort seizoen van groei en matige warmte. Planten bloeien daar in vergelijking met hier soms wel een maand later. Natuurlijk staat in Schotland vaak een stevige wind, en valt er relatief veel neerslag. De tuinen zijn gedetailleerd beplant, en met kleuren zijn de Schotten misschien nog wel beter dan de Engelsen.

We zullen deze avond prachtige beelden van een aantal verschillende tuinstijlen te zien krijgen.