Diversen

Nieuwe en schaduwplanten

 

Ledenavond:   Dinsdag 18 april


Onderwerp:     Nieuwe en schaduwplanten

Door:               Coen Jansen

 

Vorig jaar zou de heer Coen Jansen bij ons een lezing verzorgen. Hij moest echter door ziekte verstek laten gaan. Nu hopen we hem alsnog op 18 april te verwelkomen en iets van zijn grote plantenkennis te kunnen opsteken.

Coen Jansen schreef ons: “Al in mijn vroege jeugdjaren had ik een grote interesse in de natuur: wanneer bloeit het eerste Speenkruid, Kievitsbloemen bekijken in de natte weilanden op de plek waar de Vecht en het Zwarte Water bij elkaar komen. Een heel goede biologieleraar op de middelbare school heeft mijn interesse in planten verder gestimuleerd en na heel wat omzwervingen zag ik in 1978 voor het eerst in Engeland de tuinen van Sissinghurst en Great Dixter, en meteen wist ik dat ik dát wilde: dat soort planten kweken, die toen in Nederland nog vrijwel onbekend waren. Piet Oudolf was toen ook net begonnen en mede door hem en door de invloed van Rob Leopold en Henk Gerritsen ben ik aangemoedigd om verder te gaan op het toen nog zeer wankele pad van de  “fijnkweker”, zoals we toen genoemd werden. 
Nu, ruim 25 jaar later, mag ik me verheugen in een prettig, mij passend bedrijf.

In de lezing zal ik nieuwe vaste planten, introducties en onbekende planten beschouwen en verder zal ik het licht laten schijnen over schaduwplanten.”

meer

 

 

 

11
Sep
TOMATENOOGST
08
Sep
Zomerijver