Diversen

Excursie naar Wijnjewoude

Tuin van Sietske van der Meulen en de tuin van Margot Witlox

Donderdagmiddag 1 juni

 

Donderdagmiddag 1 juni gaan we eerst de tuin bezoeken van Sietske van der Meulen in Wijnjewoude.

De tuin ligt aan de oostelijke rand van het dorp met doorkijk naar het open landschap. De tuin is vanaf 2001 in ontwikkeling vanuit een specifiek ruimtelijk ontwerp.

Het is vooral een bloementuin met borders, waaronder twee verhoogde. De borders zijn gevuld met vaste planten, heesters en 1-jarigen. Accenten worden gezet door onder meer grassen en geschoren buxus. De paden, zit-/rustplekken en een met clematissen en rozen behangen pergola ondersteunen de structuur.

Het streven is erop gericht in ieder jaargetijde een boeiende en bloeiende tuin te hebben.

 

Adres: Sietske van der Meulen   Noormanstritte 49         9241 GT Wijnjewoude

Hier worden we om 14.00 verwacht en de entree is € 2,00

 

Hierna gaan we naar de tuin van Margot Witlox, ook in Wijnjewoude.

De tuin, genoemd de Hartstûn, is ca. 2000 m2 en ligt rondom een verbouwd Waldhûske. Een tuin met borders en vijvers waarin ronde lijnen de toon aangeven. Ook een tuin waarin altijd gezocht wordt naar een evenwicht tussen mensen, dieren en planten. De speelplekjes voor de kleinkinderen, de diverse zitjes, volières en kippenhokken zijn hier getuigen van.

Sinds 2009 wordt hier intensief getuinierd met een combinatie van bloemen, planten en grassen opdat elk seizoen meer dan de moeite waard is om erin te vertoeven.

 

Adres: Margot Witlox         Jan Hofswijk 1         9241 HN Wijnewoude

We worden hier om 16.00 verwacht en de entree is € 2,50

 

U kunt zich voor deze excursie opgeven tot 29 mei bij Hiltje Dekker, hiltje.dekker(at)home.nl of 0561-689066. Als u opgeeft via de mail graag telefoonnummer en woonplaats vermelden, zodat we – zodra de deelnemerslijst bekend is – kunnen bepalen hoe we het beste kunnen samenrijden.

meer

 

 

 

11
Sep
TOMATENOOGST
08
Sep
Zomerijver