Diversen

Dagexcursie naar 2 zomertuinen in Drenthe op zaterdag 29 juli 

 

Tuindoenerij “Het vlijtige Loesje” van Piet Faber en Loes Barendregt in Elp

In 3 jaar tijd hebben Piet en Loes, allebei net met pensioen, een kaal weiland omgetoverd tot een glooiende tuin met volle borders en een grote spiegelvijver. Dit is al weer enige jaren geleden en het is alleen maar mooier en gevarieerder geworden. Piet heeft op gevoel en zonder beplantingsplan zijn hart gevolgd en het resultaat is een natuurlijk geheel met niet geijkte combinaties. Borders aan de zijkanten met de vijver in het midden zodat het zicht blijft op de schapen en fjordenpaarden in de weilanden rondom. Piet leidt u met plezier rond en zo komt u meer te weten over de ontstaansgeschiedenis ook van de moes en kruidentuin.

 

Tuin “De roos van Hijken” van Luc en Petra van Beek in Hijken

In het open landschap ligt de 7000 m2 grote tuin in Victoriaanse stijl met veel grassen, bijzondere vaste planten, rozen en een-jarigen. Zo midden in de zomer is het een waar eldorado met overal gezellige zitjes. Al dwalende kom je steeds in een andere sfeer van prairietuin tot boerentuin. Het zaaien en vermeerderen wordt zelf gedaan, de stekken en planten zijn te koop. Luc maakt in zijn pottenbakkerij tuingerichte keramiek en Petra maakt exclusieve zilveren sieraden met (half)edelstenen. U hoeft dus ook bij deze excursie niet met lege handen naar huis te gaan.

 

Om 10.00 uur worden we verwacht in “Het Vlijtige Loesje”, Smalbroekweg 4 9442 PD Elp Kosten € 3,50 incl. koffie met iets lekkers.

 

De lunch gebruiken we bij “de 4 Suites” in Elp.

 

Zo rond 14.00 uur zijn we bij de “de roos van Hijken” Meerweg 9 9415 TC Hijken

Kosten € 4,50 incl. koffie/thee met iets lekkers.

 

Tot maandag 24 juli kunt u zich opgeven bij Han Hijlkema Email: hanhijlkema(at)gmail.com

Tel. 0617727721. Graag woonplaats en telefoonnummer vermelden en of u over een auto beschikt of mee wilt rijden.

 

meer

 

 

 

11
Sep
TOMATENOOGST
08
Sep
Zomerijver