Afdeling Heerenveen en Omstreken

Tuinreis Utrecht  -  7 en 8 september 2017

Een boeiende en veelzijdige touringcarreis waarin we maar liefst 7 tuinen, een park en een kwekerij bezoeken. Hieronder een korte beschrijving.

v  Tuin De Wilgenkamp (Nijkerk). Prachtige landschapstuin van1,5 ha. Via de oprijlaan met knotwilgen komt men bij een prachtige tuin vol verrassingen, ontworpen door Liesbeth Canneman. Er zijn Engelse borders en hagen creëren afzonderlijke tuinen.

v  Moestuin Bartiméus (Doorn). Kort bezoek aan de historische moestuin van een zeer bekend instituut, met bijzonder begaafde hoveniers/tuinmensen.

v  Von Gimborn Arboretum (Nationaal Bomenmuseum, Doorn). Een bomentuin van 27 ha met zo’n 3000 verschillende bomen en struiken uit alle windstreken op aarde. Gelukkig hebben we hier veel tijd om rond te kijken.

v  Kwekerij Jan van Houtum (Doorn). Vlakbij het Arboretum ligt tegen de bosrand deze kwekerij met biologische vaste planten. De verkoopvakken met planten zijn gegroepeerd met daartussen bijzondere kleine bomen. Voor liefhebbers zijn de moerbedden een feest.

v  Tuin van Kasteel Lunenburg (Langbroek). De huidige tuin is ontworpen rond prachtige oude bomen, water en vergezichten. De rondleiders zullen er boeiend over vertellen.

v  Tuin De Pullenhof (Schalkwijk). Zo’ twintig jaar geleden is in samenwerking met Henk Gerritsen begonnen met de tuinaanleg rondom een rietgedekt huis en voormalig poldergemaal. De wetering loopt door de hele tuin (4500 m2). In 2011 is er een grassentuin aangelegd met een beplantingsplan van Lianne Pot.

v  Tuin In Liefde Bloeyende (Hagestein). Een tuin in de luwte van de Lekdijk met strakke vormgeving en weelderige beplanting. Al in 1991 uitgebreid naar 2 ha naar ontwerp van Mien Ruys. In 2013 is er een prairietuin aangelegd. Een architectonisch spectaculaire tuin.

v  Tuin Vlinderhof (Leidsche Rijn). Een unieke tuin ontworpen door Piet Oudolf. De tuin ligt verborgen in het Máximapark. Aansluitend een wandeling door het park naar het parkrestaurant voor het slotdiner.

Reissom: € 225,-- per persoon op basis van verblijf in een tweepersoonskamer in ****hotel Oud London (Zeist). Voor een eenpersoonskamer (een tweepersoonskamer voor alleengebruik) geldt een toeslag van € 20,-.

De reissom is inclusief vervoer per luxe touringcar (Comfort klasse), entreegelden in de tuinen incl. koffie/thee, diner, overnachting en ontbijt, lunches, afsluitend diner, kosten van gidsen en fooi chauffeur.

Voor eigen rekening blijven: drankjes in het hotel en drankjes bij de diners.

Een reis- en/of annuleringsverzekering is niet inbegrepen; velen hebben al een doorlopende verzekering.

Er zijn nog open plaatsen, maar de reis gaat gegarandeerd door. U kunt zich nog opgeven bij Thecla van der Ham per e-mail (thecla.vd.ham@hetnet.nl) onder vermelding van uw naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en eventueel dieetgebruik.

Deelname staat open voor alle Groei & Bloei-leden, ook van buiten de afdeling Heerenveen. Een reisgenoot of reisgenote hoeft geen lid te zijn.