Diversen

Groene Passieavond voor en door leden

Dinsdag 17 oktober met Ans Vriesman en Irmgard Behage

Nordwincollege, Domela Nieuwenhuisweg 3, 8448 GK te Heerenveen

 

Twee van onze enthousiaste tuiniers hebben we bereid gevonden om wat over hun tuinen te vertellen: Ans Vriesman en Irmgard Behage. Het is goed mogelijk dat u de afgelopen zomer hun tuinen al heeft bezocht tijdens een van de open tuinen weekenden. Aan de hand van hun presentaties worden ontwerp en ontwikkeling in de diverse seizoenen belicht. Beiden hebben hun tuin vanaf niets opgebouwd.

 

Ans Vriesman

De tuin Shepherd’s fire van Ans is een natuurlijke tuin met planten die op arme grond gedijen. Ans haar tuin is een natuurlijke tuin die omgeven is door weilanden. Er zijn gras- en houtsnipperpaden die door de tuin slingeren. Ze voeren langs de vijver en diverse borders. De tuin is in beweging want behalve de vaste bomen en heesters mogen de zaden van de aanwezige planten zelf een plekje zoeken. Er worden geen meststoffen of gif gebruikt. Het is tuinieren samen met de natuur. Planten die genoegen nemen met arme grond voelen zich hier thuis. Alle bloemkleuren, bladvormen en hoogtes groeien door elkaar en toch is er harmonie.

 

Irmgard Behage

In ruim 20 jaar heeft Irmgard met veel passie de tuin ontwikkeld tot een veelkleurige liefhebberstuin die geheel ecologisch wordt bewerkt. De tuin is heel afwisselend met een cottagedeel, een mooie groentetuin, een bloemenweide, fruitbomen, een grote kippenren en verschillende zitjes en twee vijvers. Eén vijver is strak, maar wel met vissen en de andere is een recent aangelegde natuurlijke vijver. De tuin heeft zich om het gehele huis heen ontwikkeld en via kleine paadjes kan de ruim 4000 m2 in alle rust worden bekeken.

 

Met alle bovenstaande informatie zal het een boeiende avond worden.

meer

 

 

 

11
Sep
TOMATENOOGST
08
Sep
Zomerijver