Diversen

Datum:                20 november, 20.00 uur Nordwin College, Domela Nieuwenhuisweg 3, Heerenveen 

Onderwerp:         Mooi Moestuinieren op ‘De Boschhoeve’.

Door:                   Dineke Logtenberg en Anke Pols

 

Een aantal van u zal zich nog de boeiende avond van de dames Logtenberg en Pols herinneren van een aantal jaren geleden. Ook toen ging het over hun prachtige, kleurrijke tuin ‘De Boschhoeve’ in Wolfheze (www.boschhoeve.nl ). We hebben hen weer bereid gevonden over hun tuin te vertellen, dit keer over moestuinieren. We ontvingen de volgende informatie van hen:

 

“De kwekerij en privé-tuinen van ‘De Boschhoeve’ zijn gelegen op een unieke plek, temidden van grootschalige akkers en eikensingels aan de Veluwezoom te Wolfheze.

In 1985 is een begin gemaakt met de tuinen rondom de boerderij, gevolgd door de vaste-planten kwekerij in 1989.

Een belangrijk onderdeel van deze privé-tuinen is de zogenaamde ‘Mooie Moestuin’, waar we ons sinds 1997 met hart en ziel op hebben gestort.

Een moestuin saai? Wanneer u de moestuin van ‘De Boschhoeve’ gezien heeft, weet u dat het tegendeel waar kan zijn. De schoonheid en kleuren van vele groenten, gecombineerd met kruiden, fruit en vrolijke plukbloemen maken er een waar lustoord van. We laten u genieten van paarse spruitjes, rode en gele snijbiet, kardoen, pompoenen en sierkomkommers, geflankeerd door bloeiende randen van lavendel, knoflookbieslook of heilige basilicum.

Onze vurige border staat vol met Crocosmia, wonderboom, Salvia’s, Zinnia’s en bruinbladige dahlia’s in warme tinten.

Nieuwe en aparte groentezaden, die vaak juist verrassend oud blijken te zijn, worden uitgeprobeerd.

Eigenzinnige klimvormen worden opgebouwd om steun te bieden aan bonen, sierkomkommers, pompoenen of eenjarige klimmers. Kortom, er is teveel om in dit korte bestek op te noemen. Hopelijk bent u al nieuwsgierig geworden….”

 

meer

 

 

 

11
Sep
TOMATENOOGST
08
Sep
Zomerijver