Diversen

Excursie naar Weidevogelboer Murk Nijdam in Wommels

Zaterdag 26 mei

 

Datum:                zaterdagmiddag 26 mei 2018

Start excursie:      14.00 uur

Adres:                  Slachte 4, 8731 CJ Wommels

Kosten:                € 5,00 p.p. incl. koffie/thee en koek

 

Murk Nijdam laat zien dat je een melkveebedrijf kunt combineren met de zorg voor weidevogels. Van alle Nederlandse boeren heeft Nijdam de meeste grutto's op zijn land: 113 paartjes op 42 hectare land. Hij heeft op zijn land twee plasdras-gebieden aangelegd, beiden voorzien van een mooie kijkhut.

Met een fluisterboot varen we naar deze hutten toe en kunnen we vogels zoals kluut, visdief, kokmeeuw, grutto, bergeend oeverzwaluw van dichtbij bekijken. In 2016 heeft Nijdam de bronzen grutto gekregen van Vogelbescherming Nederland.

Een excursie naar Murk Nijdam is een beleving, die je niet kunt vertellen maar moet ervaren en zien. Adviseer u dan ook een verrekijker mee te nemen.

 

Er kunnen slechts 20 pers. mee, dus een snelle opgave is gewenst (niet-Groei&Bloei leden kunnen alleen mee als er genoeg plek is). Tot woensdag 23 mei kunt u zich opgeven bij Johanna Feenstra

e-mail: johanna.feenstra(at)hotmail.com

tel. 0566-652346 of 06-22822444

Graag ook uw telefoonnummer en woonplaats vermelden, zodat we zodra de deelnemerslijst bekend is, kunnen bepalen hoe we het beste kunnen samenrijden en zo de reiskosten kunnen beperken.

 

meer

 

 

 

11
Sep
TOMATENOOGST
08
Sep
Zomerijver