Activiteiten & Actueel

 Workshop fermenteren van groenten en fruit

Datum:       Zaterdagochtend 10 november

Tijd:           10.00 – 12.30 uur

 

Deze workshop is bestemd voor iedereen die nieuwsgierig is hoe je start met fermenteren en hoe je voedsel op een lekkere en gezonde manier wilt bewaren voor later.

Fermenteren is een makkelijke en aantrekkelijke manier om groenten en fruit te conserveren. Zuurkool is bijvoorbeeld gefermenteerde witte of rode kool. Door het fermentatieproces ondergaat het voedsel al een soort voor-vertering waardoor veel vitaminen en mineralen uit je voedsel makkelijker opneembaar worden voor je lichaam.

In de workshop wordt verteld over de theorie van fermenteren; wat gebeurt er bij een fermentatieproces, welke vormen van fermentatie zijn er en waar kun je makkelijk mee starten? Je kunt o.a. fruitkefir zien en proeven.
Je gaat zelf met twee dingen aan de slag:
- fermenteren van groenten in een conservenpotje,
- zuurkool maken van witte kool in een weckfles van 1 liter, met waterslot.
Je leert over de theorie en praktijk van fermenteren en na een paar weken kun je proeven van het lekkers dat je hebt gefermenteerd.


De workshop wordt gegeven door Tine Sietsma van Roeach in Joure en vindt plaats bij Janet Pasveer,
Zuiderveldstraat 33 8501 KA Joure.


Kosten
Workshopkosten: € 30,- voor de workshop inclusief groenten en 2 recepten.
Materiaalkosten:  €10,-  voor de weckfles en waterslot. Het is mogelijk weckfles en waterslot later weer in te leveren en € 8,- terug te krijgen.       

Aanmelden kan tot uiterlijk 28 oktober bij Dicky Nagelhout, via mail dickynagelhout(at)ziggo.nl of tel. 0513 551317.

Bij minder dan zes deelnemers gaat de workshop niet door.

meer

Naar boven

21
Jan
Kruiden en appelmoes - Blik op de Tuin 884
15
Jan
Vergeten smaakmakers en paradijskorrels (Blik op de Tuin - 884)