Ledenavond:       Dinsdag 20 november

Onderwerp:         Verfplanten op de Chelsea Flower Show

Spreker:              Stefan Jasper

Stefan Jaspers is opgegroeid op een boerderij in het Vechtdal bij Ommen. Hier ontwikkelde hij zijn liefde voor tuinen en beplanting. Als kind begon hij al te experimenteren met het kweken van planten en het maken van bloeiende combinaties. Na zijn hoveniersopleiding volgde hij de opleiding tuinarchitectuur aan Hogeschool van Hall Larenstein. Dit zorgde voor een mooie combinatie van praktijkkennis, ontwerpen en beplantingsvaardigheden. In zijn ontwerpbureau, dat gevestigd is bij Ommen, houdt hij zich voornamelijk bezig met tuin en landschapsontwerpen waarbij duurzaamheid op lang termijn en beplanting de hoofdrol spelen.

In 2016 ontwierp hij samen met viltkunstenares Claudy Jongstra een verfplantentuin "De Honeysuckle Blue Garden" voor de beroemdste tuintentoonstelling ter wereld: De Chelsea Flower Show. De tuin werd beloond met een eervolle Silver Gilt-medal, en dat terwijl het voor beiden het debuut was op deze prestigieuze show!

Stefan Jaspers komt op 20 november bij onze afdeling om te vertellen en te laten zien hoe deze tuin tot stand gekomen is.

De ledenavonden worden van 20.00 - 22.00 uur gehouden in het Nordwincollege,

Domela Nieuwenhuisweg 3, 8448 GK te Heerenveen.

Koning Winter
GLASKUNST