Workshop enten van fruitbomen

Datum:       16 februari 2019

Op 16 februari 2019 van 10.00 -12.00 uur (met eventueel een uitloop tot 13.00 uur) wordt een workshop gegeven over het enten van fruitbomen. Op deze ochtend zullen leden van het kenniscentrum “Vrienden van het Oude Fruit” (www.vriendenvanhetoudefruit.nl) de deelnemers leren om enten op onderstammen van fruitbomen te plaatsen. De pomologen van dit kenniscentrum zullen een hoeveelheid enten mee nemen van oude fruitrassen die dreigen uit te sterven. Dat zijn doorgaans appels, peren en pruimen. Ieder kan dan zelf een fruitboom van een oud ras enten en meenemen. Ook is er de mogelijkheid om eigen entmateriaal te gebruiken. In dat geval is het nodig om jonge  éénjarige loten me te nemen.

De kosten zijn € 17,- inclusief één onderstam voor leden. Niet-leden betalen € 20,- inclusief een onderstam. Wilt u meer enten maken op onderstammen, dan kost dit per stam ca. € 2,- extra. Graag een heel scherp klein mesje meenemen. Wie van plan is vaker te gaan enten, kan speciale entmesjes kopen tijdens de workshop.

De workshop vindt plaats in de schuur bij Nora en Herman Kruithof, W.A.Nijenhuisweg 49, 8455 JT in Katlijk. Het maximale aantal deelnemers is 10 personen.

Aanmelden bij Dicky Nagelhout vóór 1 februari a.s.

via mail dickynagelhout(at)ziggo.nl of tel. 0513- 551317 / 06-37739678