Nieuwsbrief Groei & Bloei

Heerenveen en omstreken april (2) 2019

Ledenavond dinsdag 16 april 2019 met Modeste Herwig over ''Het kleurenpalet van de tuinontwerper''

Vergeet niet deze ledenavond te bezoeken waarop Modeste Herwig ons zal verrassen met haar prachtige kleurenfoto's!

We genieten regelmatig van haar foto’s in de diverse tuinbladen. Het is interessant te horen hoe een goede fotograaf naar tuinen, hun kleuren en hun opbouw kijkt. Ze schreef ons:

“Zolang als ik tuinier ben ik gefascineerd door het wonderlijke verschijnsel kleur. Kleur is een krachtig expressiemiddel en zeer bepalend voor de sfeer van een tuin. De kleurige bloemen en bladeren vormen als het ware het ‘schilderspalet’ voor de tuinkunstenaar. Voor het bepalen van de juiste kleuren heb ik veel aan de kleurenwaaiers van de Royal Horticultural Society, ook mijn boek ‘Tuinplantenencyclopedie op kleur’ is gebaseerd op dit systeem.  Graag laat ik u tijdens deze lezing fraaie voorbeelden zien van binnen- en buitenlandse tuinen waarin kleur een belangrijke rol speelt. Ik vertel u over de kleurentheorie voor tuiniers, harmonieuze en contrastrijke kleurencombinaties en ook bijzondere tuinplanten komen aan bod. Ik hoop u met deze lezing aan te moedigen om zelf te experimenteren en het avontuur met kleur aan te gaan.”

Tijdstip: 20.00 -22.00 uur  Adres: DomelaNieuwenhuisweg 3 te Heerenveen in het Nordwincollege