Tuinenreis op 5 en 6 september 2019 naar Twente en Duitsland

Donderdag

We bezoeken eerst de Vechtestal Garten in Laar (Duitsland). Dit is een echte bloementuin met veel borders, een schaduwtuin met Hosta’s en Heuchera’s en een recent aangelegd bed met geurende rozen. De tuin ligt aan de Vecht en is 6500m2 groot.

Daarna bekijken we de Vijvertuinen van Ada Hofman in Loozen. Op 2,25 ha zijn 30 tuinen ontworpen met 50 vijvers rond 3 grote natuurvijvers. We zullen in deze tuin ook de lunch gebruiken.

’s Middags rijden we naar de tuin van Gisela en Gerrit-Jan Boll in Hoogstede (Duitsland). Deze 5000m2 grote liefhebberstuin ligt aan de rand van ‘t bos en heeft borders, hostabedden en siergrassen.

Aan het eind van de middag bezoeken we het Arboretum Poort Bulten in de Lutte. Dit bomenpark is ruim 100 jaar geleden aangelegd door Springer en bevat meer dan 2500 bomen en struiken uit alle werelddelen, verdeeld ver 1000 soorten. Later is er nog een poelen-landschap aangelegd met o.a. margrietenvelden en orchideeën.

We overnachten waarschijnlijk in het geriefelijke en verzorgde hotel Het Ros van Twente in de Lutte, dat omringd wordt door een mooie tuin en fijne terrassen.

Vrijdag

Op vrijdagmorgen rijden we eerst naar de tuin van Ton en Ria Bruns in Denekamp. De eigenaresse van deze 4500 m2 grote tuin is tuinontwerpster. Zij heeft tuinkamers bedacht, een vijver, terrassen met potten met eenjarigen en verrassende doorkijkjes naar het Twentse landschap.

Daarna volgt Het Plantzoentje in Albergen. Deze tuin ligt bij een boerderij, die nog in bedrijf is. We zien pergola’s met ramblers, een dubbele border, een mannentuin en een bloemenwei/grassentuin.

Na de lunch besteden we de hele middag op het landgoed Twickel, met prachtige kasteeltuinen, een orangerie, landschapspark met grote vijver en een rotstuin. Naast de historische moestuin ligt kwekerij De Border met mooie voorbeeldborders, een grote collectie rozen en een enorm sortiment vaste planten.

De reis zal weer onder leiding staan van Jannie Koster en Thecla van der Ham.

De kosten van deze reis bedragen: € 245,- p.p. bij overnachting in een tweepersoonskamer. Voor een eenpersoonskamer geldt een toeslag van € 20,-. De reis is inclusief vervoer met een luxe touringcar, entreegelden in de tuinen, lunches, hotel met diner, overnachting en ontbijt, slotdiner en fooi voor de chauffeur. Alleen de drankjes in het hotel en bij de diners zijn voor eigen rekening.

Deelname staat open voor leden van alle afdelingen van Groei & Bloei. Een reisgenote of reisgenoot hoeft geen lid te zijn.

Opgave is mogelijk via e-mail bij thecla.vd.ham(at)hetnet.nl tot uiterlijk 25 juni 2019.