Heerenveen en Omstreken

Winterwandeling Waterloopbos in Marknesse

We gaan op 20 januari 2024 een bijzondere winterwandeling maken in het Waterloopbos in de Noordoostpolder. Het bos nabij Marknesse heet zo, omdat daarin gedurende enkele tientallen jaren waterloopkundig onderzoek werd verricht, voornamelijk voor de Deltawerken. Het onderzoek werd in 1996 gestaakt en vervolgens werd het bos aan zijn lot overgelaten. Het kwam in 2002 in handen van Natuurmonumenten en heeft nu de status van rijksmonument.

Onder leiding van een gids van Natuurmonumenten gaan we een wandeling maken, waarbij we deskundige uitleg krijgen over de nog duidelijk zichtbare schaalmodellen van bijv. havens en waterlopen. Ronduit spectaculair is de 200 meter lange watergoot, waar destijds het effect van golven werd bestudeerd. We hebben de gidsen gevraagd om eveneens aandacht te schenken aan bijzondere flora en fauna van het bos.

Na afloop van de wandeling gaan we gezellig napraten in het paviljoen Het ProefLab onder het genot van koffie/thee en iets lekkers.

Datum:        zaterdag 20 januari 2024

Tijd:             13.30 – 15.30 uur

Adres:          Voorsterweg 34, 8316 PT Marknesse

Kosten:        € 15,- p.p. incl. koffie/thee en iets lekkers na afloop

Deelname staat open voor leden van Groei & Bloei. De maximale groepsgrootte is 30 (één gids per vijftien deelnemers).

Je kunt je tot 10 januari 2024 opgeven bij Jannie Koster – van Leeuwen via de mail: jkvl(at)ziggo.nl. Na bevestiging geven we aan hoe de kosten van deelname kunnen worden betaald.