Heerenveen en Omstreken

Excursie naar Tuin van de Tijd

Vrijdag 24 juli 2020

Een tuin vol verrassingen en symboliek, een reis door de tijd. De tijd wordt gemeten in licht, gevangen in spiegelende oppervlakken en in de zichtlijnen op het omringende landschap. Duizenden jaren oud kienhout maakt de tijd tastbaar. Boten van allerlei materialen verwijzen naar mythen over de overgang tussen dag en nacht, leven en dood.

De tuin bestaat voor de helft uit bos en voor de rest uit een weelderige bloementuin, waar het jaar rond wel iets in bloei staat.

Van Femke van Dam is de volgende toelichting ontvangen:

“Wij hebben nagedacht hoe wij de tuinbezoeken van deze zomer vorm kunnen geven in tijden van Corona.

De tuin is bijna 1 ha. groot en biedt dus voor groepen op afspraak voldoende gelegenheid om onderling anderhalve meter afstand te houden.

Wij hebben een uitgewerkte routebeschrijving in één richting die elke bezoeker tijdens de rondwandeling kan gebruiken.

Ik stel mij voor dat ik bij ontvangst op een open plek nog een toelichting geef op de filosofie achter de tuin en haar kunstwerken en wat vertel over mijn landschapskunst in Nederland en elders in Europa. Dat gebeurt dus buiten in de open lucht.

Na de rondwandeling staat koffie/thee en wat lekkers gereed in ons bijgebouw. Dat gebouw is 10 m lang en kan in één looprichting worden gepasseerd. Onderweg passeert men de foto-expositie en is er ook een speciaal bezoekerstoilet.”

Adres: Paasveen 2, 9496 TA Bunne

Datum/tijd: 24 juli 2020 om 14.00 uur

Kosten: € 7,00 inclusief rondleiding en koffie/thee met wat lekkers

Graag uiterlijk 17 juli 2020 opgeven via maaikebijker(at)kpnmail.nl