Heerenveen en Omstreken

Nieuwsbrief Groei & Bloei Heerenveen & Omstreken 11 mei 2020

Wil je nog wat vaste planten er bij in de tuin?

Je kunt nu nog zaaien. Voor de eenjarigen is het wel te laat, maar de meerjarigen en vaste planten kunnen nog gezaaid worden.

De zaai- en stekclub van onze afdeling heeft de afgelopen winterperiode flink wat zaden verzameld en in zakjes gedaan voor de verkoop. Door de Coronacrisis is er van het verkopen weinig terecht gekomen. Het zou jammer zijn als de zakjes ergens blijven staan zonder dat er gebruik van kan worden gemaakt. Veel werk is dan voor niets gedaan en het is jammer voor het tuinplezier dat je ervan kunt hebben!

De zaden kunnen via mail dickynagelhout(at)ziggo.nl besteld worden. De zakjes kosten € 0,50 per stuk. Vermeld in de mail de gewenste zaden en je telefoonnummer. Dan kan een afspraak worden gemaakt om ze te komen ophalen. 

De volgende zaden zijn beschikbaar (zoveel mogelijk met de bekende Nederlandse benamingen).

Heemst - paars-roze akelei- paars knoopkruid- donker-oranje slaapmutsje- reuzenvenkel- kokardebloem- hennepbladstokroos- tuingloxinia- wit-roze struikmalva- roze struikmalva- roze kleefklaver- wit-blauwe lobelia- rode pekanjer- wit-roze prikneus- witte prikneus- paarse malva- witte malva- rood-paars leeuwenmuiltje- rudbeckia triloba- boerenorchidee- koeienoog- gele ruit- roze scharlei- gele zwarte toorts- roze-blauwe verbena hastata- bieslook