Heerenveen en Omstreken

Terugblik Fryslân iepenet syn tunen

Deze zomer heeft Fryslân iepenet syn tunen onder vaak prachtige weersomstandigheden kunnen plaatsvinden. Er waren dit jaar maar liefst 51 open tuinen te bezichtigen, waarvan 16 tuinen van leden van onze afdeling. Gedurende de vijf weekenden waren er minimaal zo’n 20 tuinen vrij toegankelijk voor het publiek, met als uitschieter 29 open tuinen in het Nationaal Open Tuinen Weekend.

De tuineigenaren waren zeer tevreden over de bezoekersaantallen. Bezoekers toonden zich zeer geïnteresseerd en regelmatig ontstonden er leuke gesprekken. Er werd veel planteninformatie uitgewisseld.

Op 15 oktober jl. was er met alle betrokkenen een gezellige, afsluitende bijeenkomst bij vasteplantenkwekerij Passiflora in Drachten waar ervaringen werden uitgewisseld en alweer nieuwe plannen voor het volgend jaar werden besproken.

Alle tuineigenaren uit voorgaande jaren krijgen aan het eind van dit jaar een uitnodiging om in 2023 weer mee te doen. Heb je nog niet eerder meegedaan, maar zou je dat volgend jaar wel willen? Neem dan contact op met Maaike Bijker via de mail: maaikebijker(at)kpnmail.nl