Heerenveen en Omstreken

Ledenavond: Maandag 21 september

Onderwerp:   Salvia’s & botanische rariteiten

Spreker:        Andries Bierling

Andries Bierling is één van de twee eigenaren van Tuingoed Foltz in het Groningse Meeden. Hij zal u meenemen in de kleurrijke en verrassende wereld van Salvia’s en botanische rariteiten.

Aan de hand van veel eigen fotomateriaal geeft hij informatie over de achtergrond van deze soorten en laat hij op inspirerende wijze hun toepassingsmogelijkheden zien. Ook neemt hij planten mee voor de verkoop.

In het jaar 2000 kochten Andries Bierling en Bob Foltz een boerderij met bijna 4 hectare grasland, waarop ze hun droom verwezenlijkten: een specialiteitenkwekerij met tuinen.

Krap 20 jaar later biedt Foltz één de grootste plantencollecties van Nederland en is het tuingoed uitgegroeid tot een inspirerende ontmoetingsplek voor plantenliefhebbers uit binnen- en buitenland.

Tuingoed Foltz is houder van de Nederlandse Planten Collecties Salvia en Echinacea, soorten die Bob en Andries rijkelijk toepassen in hun tuinen. De Salviacollectie omvat zo’n 150 soorten die afkomstig zijn van alle continenten. De laatste jaren legt Tuingoed Foltz zich sterk toe op het verzamelen en kweken van botanische rariteiten en bijzondere schaduwplanten, waaronder Arisaema, Podophyllum en Epimedium. Dit heeft onder meer geresulteerd in de aanleg van een nieuwe bostuin en een unieke jungletuin met manshoge boomvarens, olifantsoren, bananen en gunnera’s.

Tuingoed Foltz is van half maart tot half november dagelijks geopend (m.u.v. maandag) en organiseert regelmatig bijzondere plantenfairs, waaronder de Najaarsplantenmarkt op 26/27 september. Nadere informatie vindt u op www.tuingoedfoltz.nl

NB: Het is momenteel nog niet bekend of deze lezing in het Nordwin College kan doorgaan. Nadere informatie volgt in de digitale Nieuwsbrief en is t.z.t. te vinden op onze website www.heerenveen.groei.nl