Heerenveen en Omstreken

Nieuwsbrief Groei & Bloei februari 2020

Afdeling Heerenveen en Omstreken


 

Ledenavond maandag 10 februari a.s. 20.00 -22.00 uur over een Voedselbos

In het kader van ‘duurzaamheid’ worden we regelmatig geconfronteerd met de vraag hoe we daar zelf in onze eigen omgeving vorm en inhoud aan kunnen geven. Er komt steeds meer belangstelling voor moestuinieren en andere vormen van eigen kweek van voedingsproducten. Zo werd ook bekend dat de Kwekerij Arborealis bezig was met het concept ‘Voedselbos’.

Hanneke Clabbers van deze kwekerij in Wilhelminaoord is bereid gevonden meer over dit concept te vertellen. In de lezing komt aan de orde wat een voedselbos is en hoe een goed voedselbos is opgebouwd. Ook komen de meer en minder bekende planten aan bod die je kan gebruiken om je voedselbos – of voedseltuin!- op te bouwen. Want wat heeft een voedselbos naast eetbare planten nog meer te bieden? Is een voedselbos een modeverschijnsel, of heeft het een andere oorsprong? 

Plantenliefhebbers opgelet: Zoals gezegd komen er ook flink wat bijzondere planten voorbij waarvan we de toepassing zullen bespreken. Deze zijn niet alleen geschikt voor in een voedselbos, ze zijn zeker mooi genoeg om een plekje in de siertuin te verdienen. En....voor de leifhebbers neemt Hanneke ook nog een aantal planten mee voor de verkoop!

Voor meer informatie over de inhoud, locatie en tijdstip klik hier


Druif snoeien? Het kan nog in februari. Klik hier voor een instructiefilmpje.