Heerenveen en Omstreken

In deze extra nieuwsbrief september 2022

  • 20 september: ledenavond met een lezing over Vlinders in de tuin en de Friese natuur
  • 23 september: excursie Arborealis
  • Cursus Bloemschikken

Ledenavond Vlinders in de tuin en de Friese natuur

Op de ledenavond van dinsdag 20 september a.s. hebben we twee gastsprekers, mevrouw Sytske Rintjema en de heer Gerrit Tuinstra, die ons iets gaan vertellen over Vlinders in de tuin en in de Friese natuur. Sytske Rintjema vertelt kort iets over It Fryske Gea en het belang van natuurreservaten voor dagvlinders in bijzondere gebieden, zoals de Lendevallei en de Friese IJsselmeerkust. Daarna stappen we over naar de tuin (-reservaten)! Ze vertelt wat de kenmerken zijn van een tuinreservaat, welke planten je gebruikt en welk beheer daarbij het beste past. Hierbij vertelt ze over de behoeften van insecten en hun ecologische levenscyclus. Er worden enkele bedreigingen besproken en verder vertelt ze over de waarde die grassen voor veel soorten dagvlinders hebben. Gerrit Tuinstra zal een uitgebreid verhaal vertellen over nachtvlinders!

Datum: dinsdag 20 september 2022

Tijd: 20.00 - 22.00 uur

Locatie: kantine Aeres VMBO Heerenveen (voorheen Nordwin College)

Adres: Domela Nieuwenhuisweg 3, 8448 GK Heerenveen

Rondleiding Arborealis, Wilhelminaoord

Op vrijdagmiddag 23 september hebben we een interessante excursie met rondleiding gepland naar Arborealis in Wilhelminaoord. Kwekerij Arborealis staat al 20 jaar voor het kweken en aanbieden van een breed, sterk en bijzonder assortiment duurzaam gekweekte planten, waaronder bomen, heesters, klimplanten, kruiden en vaste planten.

Voor nadere informatie en voor aanmelden, zie HIER.

Bloemschikken

Op dinsdag 11 oktober a.s. gaan we weer van start met een cursus bloemschikken waaraan iedereen kan meedoen, dus zowel beginners als (ver)gevorderden. De cursus bestaat uit vier lessen in het najaar. Onze docente, mevrouw Ingrid Brunsting, biedt de mogelijkheid om op meerdere niveaus te bloemschikken. Zij staat borg voor uitdagende lessen! Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Je kunt je aanmelden bij Margje Koelma per e-mail: e.koelma(at)hetnet.nl.

Voor meer informatie over data, plaats en kosten klik HIER

In de volgende Nieuwsbrief:

  • 10 oktober: Ledenavond Groene Passie
  • 15 oktober: Plantenruil en bollenverkoop
  • 29 oktober: workshop Bollenmand maken