Heerenveen en Omstreken

Nieuwsbrief Groei & Bloei Heerenveen & Omstreken juni 2020

Drijvende tuintjes 

Ook dit jaar komen, voor de zevende keer al weer, de bekende vierkante-meter-tuintjes drijven in de Lindegracht in Heerenveen. Jammer dat het er niet meer dan 10 stuks zijn geworden, omdat het vooral in de logistieke sfeer moeilijk was om de corona-richtlijnen te volgen als er meer tuintjes zouden komen. Maar toch, in elk geval komt er meer kleur in de gracht tijdens de zomermaanden.

Op woensdag 17 juni gaat in de ochtend de tewaterlating plaatsvinden. Of er nog een officiële opening plaatsvindt, wordt op dit moment uitgezocht, daar komt op een later tijdstip nog bericht over. Loop vooral in de komende zomerperiode langs de Lindegracht en geniet van het groen! In de laatste week van september  worden de tuintjes er weer uitgehaald. We hopen dat in 2021 weer een hele lange rij bakken te zien zal zijn!


 

Welke activiteiten gaan door in juni en juli?

Door de Coronacrisis kan een aantal activiteiten niet doorgaan de komende tijd, maar gelukkig kan er ook wel weer wat worden ondernomen. 

De activiteiten die in principe de komende tijd, onder voorwaarden zullen doorgaan, zijn:

- te waterlating drijvende tuintjes 17 juni

- het bezoeken van zeven Open Tuinen van leden van onze eigen afdeling op 11 en 12 juli. Meer info binnenkort op www.heerenveen.groei.nl en in een speciale Nieuwsbrief 

- bezoek aan de Tuin van de Tijd in Bunne op 24 juli

Hou vooral de Nieuwsbrieven en onze website in de gaten voor meer informatie hierover.

 

Wat niet doorgaat:in juni en juli: 

- excursies naar Miekes Kruidentuin in Bakkeveen en naar de tuin van Nico Kloppenburg en de Vlaskamptuin

- de workshop Trog maken


 

Monarda Fistulosa

Deze bijzonder monarda kan in juni/juli worden gezaaid. Zaad is te bestellen door hier op te klikken. Lees vooral ook het artikel hierbij!