Heerenveen en Omstreken

Dagexcursie naar Utrecht en Groenekan op vrijdag 4 september 2020

‘s Ochtends bezoeken we de Botanische Tuinen Utrecht, een onderdeel van de Universiteit Utrecht. De tuinen liggen in het hart van het universitaire Science Park. De tuinen met een oppervlakte van 9 hectare zijn aangelegd op en rondom het 19de-eeuwse Fort Hoofddijk, een vroeger onderdeel van de Waterlinie. Hier vindt u de prachtige Rotstuin, de Evolutietuin, de Ontdektuin, een Bijenhotel en de Vogelhut.

Een schitterend geheel met veel variatie en diverse deeltuinen. De kassen zijn helaas niet te bezichtigen i.v.m. Corona-beperkende maatregelen. Voor bezoekers zijn routes uitgezet met een loopduur van 2 uur.

 

 

’s Middags brengen we een bezoek aan kwekerij Bijenkans te Groenekan.

Het is een kleinschalige kwekerij gevestigd op het terrein van biologische tuinderij ’n Groene Kans, waar we en passant ook een kijkje kunnen nemen.

Er worden op biologische wijze tuinplanten gekweekt die één ding met elkaar gemeen hebben: er komen vlinders, bijen, hommels en tal van andere insecten op af.

Kenmerken als kleur, structuur en geur zijn heel belangrijk bij het genieten van deze planten in je tuin.

De reissom bedraagt 52,-- euro p.p. Dat is inclusief vervoer met een comfortabele touringcar, koffie/thee met gebak, entreegeld en een lunch.

Houders van een Museum(jaar)kaart krijgen 7 euro korting, omdat voor hen de toegang tot de botanische tuinen gratis is !

Aanmelden tot uiterlijk 12 augustus bij: Jannie Koster-van Leeuwen, e-mail: jkvl(at)ziggo.nl. Tevens vermelden of u in het bezit bent van een museum(jaar)kaart.

 

Programma

08.15 uur               Vertrek vanaf Abe Lenstra boulevard, 8488 JA Heerenveen.

Nabij de hoofdingang staat een touringcar van Paulusma Reizen voor ons klaar.

10.00 uur               Kopje koffie/thee met gebak in het tuincafé

10.30 uur               Wandelen door de Botanische Tuinen

12.30 uur                Lunch in het tuincafé

13.30 uur                Vertrek naar Groenekan

14.00 uur                Aankomst bij kwekerij Bijenkans

16.00 uur                Vertrek naar Heerenveen

17.30 uur               Verwachte terugkomsttijd