Heerenveen en Omstreken

Nieuwsbrief november 2023

In deze nieuwsbrief

21 november:        Ledenavond Wilde orchideeën (Hans Dekker)

  9   december:      Workshop Kerststuk maken

Evaluatie open tuinen weekenden

Annulering Workshop Decoratie met wilgentenen

Door ziekte van de docente kan de workshop Decoratie met wilgentenen helaas niet doorgaan.

Ledenavond Wilde orchideeën

Tijdens de ledenavond op 21 november neemt Hans Dekker ons mee in de wereld van de orchideeën in Noord-Nederland en verdere oorden.

In Europa komen ongeveer 500 soorten orchideeën voor. Van piepklein en onooglijk tot forse planten met enorme bloemen. Deze bijzondere groep planten komt voor van de noordpool tot in het diepe zuiden. Hans Dekker heeft in zijn leven veel Europese orchideeënrijke gebieden bezocht. Ook in Nederland, met name in Drenthe, komen veel orchideeën voor.

Tijdens de lezing zal Hans Dekker een dwarsdoorsnede laten zien van de Noord-Nederlandse orchideeënflora. Er is extra aandacht voor de soms moeilijk te herkennen soorten, die u in uw eigen regio kunt tegenkomen.

Kortom, een avond vol kleurrijke beelden van een plantensoort die tot de verbeelding spreekt.

Tijd: 20.00 uur 

Plaats: Aeres VMBO, Domela Nieuwenhuisweg 3, Heerenveen

Workshop Kerststuk maken

Het is bijna zo ver! De kerstdagen dienen zich weer aan. Op zaterdagmorgen 9  december a.s. wordt een Workshop Kerststuk maken georganiseerd. 

Deze ochtend maken we een zelf bedacht Kerststuk. We worden met raad en daad bijgestaan door Klaas Groen. Laat u inspireren door de voorbeelden die Klaas Groen gemaakt heeft (foto wordt toegestuurd na aanmelding), foto’s van voorgaande jaren op de website van onze afdeling, Pinterest enz.

Voor meer informatie: klik hier.

In de volgende nieuwsbrief

9 december: Kerststuk maken

Evaluatie Open tuinenweekenden