Heerenveen en Omstreken

Nieuwsbrief 15 februari 2020 Groei & Bloei

Afdeling Heerenveen & Omstreken

Demonstratie bloemschikken zaterdag 22 februari a.s. 

De afdeling Drachten organiseert op zaterdagmiddag 22 februari a.s. een bloemschikdemonstratie door bloemstyliste Kim van Hes. 

Meer informatie vindt u op onze website, klik hier

 

 

Drijvende tuintjes, maakt u dit jaar ook (weer) een tuintje? 

Al weer voor de zevende keer achtereen heeft het bestuur besloten om de Lindegracht te Heerenveen, in samenwerking met de gemeente, op te fleuren met drijvende bloembakken/tuintjes. De planning is om in de Nationale Tuinweek op woensdag 17 juni a.s. de bakken in de gracht te plaatsen. In voorgaande jaren hebben diverse scholen/instellingen en leden van Groei & Bloei hieraan meegewerkt door één of meerdere bakken te vullen met planten. De waardering voor dit project is ieder jaar onverminderd hoog. Zowel de "kijkers" als de "makers" genieten steeds weer van dit kleurige spektakel.  Aan alle leden stellen we ook nu weer de vraag wie een tuintje wil maken. Het thema van dit jaar is "de fruitige tuin". Informatie en aanmelden graag bij Dicky Nagelhout via mail dickynagelhout@ziggo.nl of via tel. 06 37739678. Als het kan graag vóór 1 maart a.s.

Foto,s en filmpje van vorige jaren

 

 

NoordNederlands BloemschikEvenement  14 maart 2020

Roxanne van Schellen komt naar het NNBE 2020! Op 14 maart wordt het Noord Nederlands Bloemschikevenement opnieuw gehouden in Ureterp. Roxanne van Schellen gaat de bloemschikdemonstratie verzorgen. Ze heeft al menige prijs gewonnen en werd in 2018 tweede op het Europees kampioenschap voor jonge bloemschikarrangeurs. Het belooft dus een mooie demonstratie te worden. U kunt als bezoeker het NNBE meemaken. U bent welkom vanaf 13.00 uur.  De bloemschikdemonstratie begint om 13.30. Daarna wordt een aantal werkstukken van de deelnemers aan het NNBE besproken en volgt de prijsuitreiking. Tenslotte kunt u alle stukken van de deelnemers bewonderen.  De demonstratiestukken van Roxanne worden verloot. Wellicht gaat u dus ook nog met een topbloemstuk naar huis!  Kaarten à €7,- zijn te bestellen via NNBE.Groei@gmail.com. Betalen doet u ter plaatse aan de zaal.  Het aantal plaatsen in de zaal is beperkt. Wacht dus niet tot het laatste moment om uw kaarten te bestellen. Locatie: MFC de Wier, De Telle 21, 9247 BH Ureterp  

Filmpjes 

Wilt u meer weten over het snoeien van de druivenstruik en/of het planten van zomerbollen? Er staan twee filmpjes hierover op de site van onze afdeling. Klik op bovenstaande titel (Filmpjes) om ze te bekijken.