Heerenveen en Omstreken

Nieuwsbrief Groei & Bloei Heerenveen & Omstreken                           augustus 2020

Excursie naar Kwekerij ''De Baggelhof'' zaterdag 29 augustus a.s.

Op zaterdagmiddag 29 augustus a.s.om 14.00 uur is een excursie georganiseerd naar eenhistorische vruchtboomkwekerij met meer dan 200 oude tot zeer oude rassen. Deze rassen hebben voor een groot deel gestaan in boomgaarden in Noord-Nederland, zijn verdwenen en voor een groot deel weer teruggevonden en gered! Voor liefhebbers een bijzonder interessante excursies!

U kunt zich tot uiterlijk 22 augustus aanmelden via maaikebijker(at)kpnmail.nl  Let op: in verband met de beperkende maatregel is er slechts plaats voor 10 persoenen, dus geef u snel op, vol = vol!

Voor meer informatie over de kosten, adres, enzovoorts klik hier

Voor informatie over de kwekerij klik hier

 

 

 

Dagexcursie naar Utrecht en Groenekan op vrijdag 4 september 2020

 ‘s Ochtends bezoeken we de Botanische Tuinen Utrecht, een onderdeel van de Universiteit Utrecht. De tuinen liggen in het hart van het universitaire Science Park. De tuinen met een oppervlakte van negen hectare zijn aangelegd op en rondom het 19de-eeuwse Fort Hoofddijk, een vroeger onderdeel van de Waterlinie. Hier vindt u de prachtige Rotstuin, de Evolutietuin, de Ontdektuin, een Bijenhotel en de Vogelhut.

Een schitterend geheel met veel variatie en diverse deeltuinen. De kassen zijn helaas niet te bezichtigen i.v.m. Corona-beperkende maatregelen. Voor bezoekers zijn routes uitgezet met een loopduur van twee uur.

’s Middags brengen we een bezoek aan kwekerij Bijenkans te Groenekan.

Het is een kleinschalige kwekerij gevestigd op het terrein van biologische tuinderij ’n Groene Kans, waar we en passant ook een kijkje kunnen nemen. Er worden op biologische wijze tuinplanten gekweekt die één ding met elkaar gemeen hebben: er komen vlinders, bijen, hommels en tal van andere insecten op af. Kenmerken als kleur, structuur en geur zijn heel belangrijk bij het genieten van deze planten in je tuin.

De reissom bedraagt € 52,-- p.p. Dat is inclusief vervoer met een comfortabele touringcar, koffie/thee met gebak, entreegeld en een lunch. Houders van een Museum(jaar)kaart krijgen € 7,- korting, omdat voor hen de toegang tot de botanische tuinen gratis is !

Aanmelden tot uiterlijk 12 augustus bij Jannie Koster-v.Leeuwen via jkvl@ziggo.nl. Graag hierbij vermelden of u in het bezit bent van een geldige Museumkaart.

Voor meer info over het gehele programma klik hier

 

 

Komende activiteiten: maandag 21 september a.s. ledenavond met een lezing van Andries Bierling over salvia's en botanische rariteiten. Voor meer informatie klik op heerenveen.groei.nl

 

Bent u met vakantie ergens in Nederland en op zoek naar mogelijkheden om tuinen te bezoeken? Kijk dan op www.bezoekmijntuin.nl

Voor alle info van Groei & Bloei Heerenveen & Omstreken klik hier

Bollen of zaden bestellen? Tuintips? Kijk op www.groei.nl