Heerenveen en Omstreken

Workshop zomerboeket maken

Woensdag 26 augustus.

Mijn droom was om na mijn pensioen een pluktuin aan te leggen. Dat is na enig experimenteren aardig gelukt, hoewel het succes ook elk jaar afhankelijk is van de weersomstandigheden. 

De tuin is niet open voor plukkers, omdat we niet zo veel mensen op ons erf willen hebben. Ik pluk zelf en maak boeketjes voor de groentemarkt die we wekelijks in de zomer in Nijeholtpade houden met een aantal moestuiniers op donderdagavond van 19.00 – 20.00 uur.

Ik  noem mijn boeketjes: “boeketje boerentuin”.

Nu bied ik de leden van Groei en Bloei aan om op woensdag 26 augustus van 14.00 tot plm. 16.00 uur een zomerboeket te komen maken.

Adres: Stellingenweg 112, 8475 EJ Nijeholtpade. (Bij paaltje met nr. 112 ongeveer 300 meter het pad inrijden/ achter het bosje woon ik).

De workshop houdt in:

  • Een rondgang door de pluktuin 
  • Inventariseren welke bloemen er zijn (kleur/ soort/ vorm)
  • Bedenken hoe je je boeket wilt samenstellen
  • Plukken en stelen ontdoen van overtollig groen
  • Schikken (korenschooftechniek), binden en afwerken.

Wat valt er te plukken?

Veel dahlia’s met de kleuren (donker)rood, oranje, wit lila/ paars;

En o.a. Cosmea, Amarant (kattenstaart), Rode melde; Boerenwormkruid,

Dille, Fonteingras, Zinnia, Straalvrucht en Goudsbloem en wat er nog bloeit in de bloemenmengsels die ik zaai.  

Als je mee wilt doen geef je dan op vóór 1 augustus bij mij. De kosten zijn € 6,- (inclusief koffie/thee met iets lekkers). Er kunnen maximaal 10 mensen meedoen.

E-mail: koreveld(at)planet.nl

Telefoon: 0561 – 688550/ 06 – 29 54 77 61

In augustus beslissen we of de workshop definitief door kan gaan. Dit is afhankelijk van eventuele strengere Coronamaatregelen (alles vindt wel buiten plaats) en of er nog voldoende bloemen bloeien (een aanhoudende droogte kan roet in het eten gooien!). Degenen die zich hebben aangemeld krijgen dan ook bericht dat zij het geld kunnen overmaken naar de penningmeester van Groei en Bloei.  

Trijntje Köhler